pátek 27. září 2013

Iťs Friday!

Ou jé pátek je tu! KONEČNĚ! Po těch třech týdnech, co jsem tady, musím říct, že tenhle byl zatím nejlepší. A to z jednoho prostého důvodu. Měla jsem víc volna! Ty první dva týdny byly takový, že mi tu všechno ukazovali, jak co funguje, co se kdy uklízí a musela jsem s nimi třeba každej den vstávat a jezdit do školy, abych si zapamatovala cestu. (Cestu, při které dvakrát odbočíte doleva, jinak jedete deset minut rovně. No ehm..umím jí teď i poslepu, ale oka..) Tenhle týden už jsem ale měla větší pohodičku. Zejména pak dneska a včera, kdy jsem si vyloženě mohla celé odpoledne dělat, co jsem chtěla:) Doufám, že to tak budu mít pořád!
Dneska ráno jsem jako každý pátek  vypravovala holky do školy a starší Emmie chtěla bejt zase po ránu bručoun, tak jsem jí navrhla, že jí do školy udělám účes a narovnám jí její kudrnatý vlásky žehličkou, tak byla hrozně šťastná, bručoun nebyla a já taky ne, obě nás to bavilo a bylo to celkem fajn ráno. Teda když opomenu bitku holek o PONOŽKU! Fakt přísahám, že se začaly prát o jednu ponožku, kterou chtěli mít obě na sobě! Tak jsem je chvilku nechala ať se perou, když chtěj a pak jsem jich řekla, že mají v šuplíku asi třicet identických a že si třeba obě můžou vzít každá svoje nový ponožky?! Tak souhlasily a jely jsme do školy. Ty děti jsou občas mimo.

dělám holkám obědy

hřbitov, který je přímo naproti školy a přes který skoro všichni děti  musí chodit. Divný.

škola:)
Pravidelně se tu mazlim s Ánrym, který mi dělá každý den společnost, i když dneska jsem ho chtěla malinko zabít. Včera jsem si totiž pracně vyluxovala svůj pokojík a musela jsem kvůli tomu táhnou jejich obří deseti kilovej vysavač ke mně dolů po schodech. Málem jsem se u toho dvakrát vysekala a přizabila a říkala jsem si, jak to bylo na dlouho dobu naposled, co jsem se u sebe snažila  vyluxovat. Načež dneska Ánry  přišel ke mně do pokoje s klackem. S klackem, kterej byl od hlíny. I Ánry byl od hlíny. Takže mám teď hlínu a chlupy po celým pokoji. Díky Ánry.
Docela jsem se s kamarádila i s kocourem Shadow. Pomalu, ale jistě jsem s nim dokonce začínám mazlim. A to kočky nesnáším!  Ze začátku jsme se nesnášeli navzájem, ale teď mi přijde, že dokonce i vyhledává mojí společnost a chce si se mnou hrát. Tak se někdy slituju a hraju si s nim taky no.

 
Začala jsem si kupovat sladkosti, protože jsem umírala touhou po něčem sladkým a holkám jsem je nechtěla jíst. Tenhle týden jsem byla třikrát v tom malinkym obchodě, který je tu jediný široko daleko v lesích u pošty. Ten obchod je menší, než můj pokoj a dělají tam dvě staré pani. Dneska mně pozdravily stylem Jé slečno ZASE vy!:-D A já noo ZASE si jdu pro ten pytlíček brambůrků a sušenek:-D Začíná to být awkward!
 

Tak já se jdu připravovat na večer, zatím se mějte páá!:)

20 komentářů:

  1. Taky nesnáším kočky:D Vypadá to,že se máš fájn. Užívej:)

    OdpovědětVymazat
  2. Znám ten pocit, když chodíš do nějakého obědu hodně, opravdu hodně pravidelně a často... trapas:D
    Kočky taky nemám ráda, ale s kamarádovou se mazlím:)

    OdpovědětVymazat
  3. tiez poznam pocit ked chodim do toho isteho obchodu viac krat :DDDDDDDDDDDD predavacky uz pozeraju po mne(to by nebolo slovensko však) ako keby som nieco chcela ukradnut :DDDDDDDDDD
    http://fashionnicki.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  4. Bitka o identickou ponožku? :D Haha, úplně jsem si představila tu situaci a tebe, jak na to vyjeveně koukáš a říkáš si, jestli to je normální :D Jinak teda chodit přes hřbitov do školy bych FAKT nechtěla. Asi bych se po... strachy. :D A dost dobře jsi vyzrála na Emmie. Ty ji ještě naučíš bejt po ránu v klidu :D

    OdpovědětVymazat
  5. Třeba se někdy někde potkáme ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Haha, s těma ponožkama si mě pobavila :D
    A to s tim hřbitovem je fakt divný.
    Třeba v tom obchodě dostaneš příště nějakou věrnostní slevu :D

    OdpovědětVymazat
  7. Moc hezký článek Markét, těším se na další :)

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkný článek, moc ráda takové čtu. Ánry je teda fakt kámoš!:-D Ale pobavilo mě to. Taky nemám ráda kočky, ale některé jsou milé. Loni v létě jsem si u kamarádky snad po deseti letech hladila kočku. Musím říct, že to byl docela zážitek.:-D A od té doby zase nic, takže takové máme s kóčama vztahy. Však ty toho malého bručounka zkrotíš, si šikovná.;-)

    OdpovědětVymazat
  9. z první fotky vyzařuje něco nádhernýho. takové posmušilé anglické ráno. jen papej, sladkosti jsou nejlepší Markétko :)

    OdpovědětVymazat
  10. To musí byť úplne, ale úplne iný život. Chcela by som byť aspoň na 10 minút tebou :D. Dievčatká vyzerajú dosť "zažrato" do úloh či čo to tam majú. Aspoň, že nemáš na starosť nejakých zlobivcov. Maj sa krásne :)

    OdpovědětVymazat
  11. Zbožňuju tvoje anglické zážitky, hned bych jela též!!! Užij si krásný víkend <3

    OdpovědětVymazat
  12. Užasnej článek, celkem ti závidím, o tolik lepší jak jt zítra do školy!:(

    OdpovědětVymazat
  13. líbí se mi tvoje články z anglie<3

    OdpovědětVymazat
  14. Tak to ti prajem veľa trpezlivosti s dievčatkami. Biť sa o ponožku? Fíííha :D Psík je ozaj nádherný a mačky taktiež neznášam :) A taktiež ako ostatným sa mi tvoje články z Anglicka veľmi páčia :)

    OdpovědětVymazat
  15. Ach deti:D Ja kocky taky moc nemusim, ale ta co byla v Anglii byla nejvic bozi, skoro jako pes :D A je skvele, ze uz si to zacinas vic a vic uzivat!

    OdpovědětVymazat
  16. Je super, že máš teď víc času :) snad jste si užili páteční večer a celý víkend :)

    OdpovědětVymazat