středa 28. listopadu 2012

Recept - Špagety Se Slaninou A Parmazánem

Přestože jsem milovníkem špaget s ketchupem a vážně mi nevadí je jíst jenom s ketchupem a sýrem, objevila jsem nedávno recept na skvělé špagety s parmazánem a slaninou. Je to úplně jednoduché a vážně hrozně dobré. Já normálně skoro vůbec nevařím, protože mě to nějak nebaví a nechci tím ztrácet čas. Ale tyhle špagety zaberou asi 20 minut a jsou vynikající:) Vařila jsem jen pro sebe. Tedy ingredience jsou jen pro jednoho člověka. Sice jsem to přehnala se špagetami a nakonec jsem je měla jak na oběd, tak na večeři a bylo to také v pohodě. Pokud je ale budete dělat například pro osoby dvě, nebo prostě na dvě jídla, bude lepší když ingredience zdvojnásobíte.

Potřebujeme: Špagety
                       Parmazán (použila jsem asi 1/3 z klasického trojúhelníkového parmazánu)
                       Slaninu ( asi 5-10 deka)
                       3 Vaječné žloutky
                       Mražený hrášek
                       Česnek (stroužek)
                       ( Cibuli )
                       Sůl a pepř
                       Olivový olej

Krok 1: Takže klasicky začneme tím, že dáte vařit vodu na špagety, kterou osolíme a čekáme než se voda přivede k varu. 
Krok 2:  Zatímco se voda ohřívá, začneme na rozehřátém oleji smažit cibulku a rozdrcený stroužek česneku. ( Já cibulku vynechala, protože jí nemám moc ráda, ale pokud Vám nevadí klidně jí přidejte). Asi za tři minuty přidáme nakrájenou slaninou a smažíme asi tak cca 5 minut.


Krok 3:  Mezitím přidáme do vroucí vody špagety a vaříme je za občasného míchání zhruba 10 minut.

Krok 4:  Poté si nastrouháme parmazán a do mističky si připravíme 3 žloutky. K tomu přidáme parmazán a asi jednu nebo dvě naběračky ( záleží na tom jak velkou naběračku máme, já přidala dvě) horké vody ze špaget a všechno rozmixujeme dohromady. 





Krok 5: Směs poté přidáme k osmažené slanině a asi tak dvě minutky necháme společně smažit. Mezitím se jistě uvařily špagety, které scedíme a necháme chvilku odkapat. K směsi na pánvi poté přidáme mražený hrášek, který zase necháme pár minut za občasného míchání smažit.


Krok 6: Nakonec už jen stačí přidat špagety a zamíchat.

 A tady je výsledek! Dobrou chuť!:)

23 komentářů:

  1. Mňam, tak přesně tohle bych si ráda dala :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tyhle špagety dělam často, akorát bez hrášku - mam na něj alergii :)

    OdpovědětVymazat
  3. ´Tak ty bych si hned dala, vypadá to výborně :) možná bych jen vynechala ten hrášek, v těstovinách ho moc nemusím

    OdpovědětVymazat
  4. mňam, miluju špagety! :)) ale s hráškem jsem je ještě neměla :D.

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to dobře!!! Mám moc ráda těstoviny určo někdy vyzkouším díky :)

    OdpovědětVymazat
  6. Zaujimave, s podobnym receptom som sa este nestretla :)

    OdpovědětVymazat
  7. Mnam, to vypadá skvěle !!! :)))

    OdpovědětVymazat
  8. Miluju špagety :o) Je to nejrychlejší způsob jak uvařit super jídlo ,které se zavděčí všem :D

    OdpovědětVymazat
  9. Zítra mě čekej na večeři bu!:-D

    OdpovědětVymazat
  10. Looks yummy! :)


    Let's follow each other? :)


    Jamie Kate
    http://allaroundchekwa.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. Víš, co sem ti sem chtěla napsat...? :D :D Ne, dala bych si, špagety můžu pořáááád :D :-) A.

    OdpovědětVymazat
  12. No jo, ty víš čím mě dostat. Vypadají parádně! ♥

    OdpovědětVymazat
  13. Aww, hnedka bych si dala :D nesnáším když mi někdo dělá chutě :D

    OdpovědětVymazat
  14. Mňam hned bych si dala :) Děláš mi chutě :)

    OdpovědětVymazat
  15. To vypadá užasně! :) Musím vyzkoušet!

    OdpovědětVymazat
  16. Klasická Carbonara, jen je tam navíc hrášek...

    OdpovědětVymazat
  17. Wow, marvelous blog laуout! Hоw long havе you eѵer beеn running a blog for?
    yоu made running a blog look eаsy. The oveгall
    glаnce οf your web sitе is great, as neatly aѕ thе соntеnt!


    Μy ωеb-ѕitе; Resistor Code

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...