středa 19. září 2012

My Hair Routine - Od mokrých k suchým vlasům

Rozhodla jsem se s Vámi podělit o to, jak se starám o své vlasy po každém umytí. Vlasy si nemyji každý den, ale zhruba obden. Někdy i klidně jednou za tři dny. Záleží to na tom, jestli vím, že následující den, půjdu někam do společnosti, nebo jestli vím, že budu celý den doma. Ale v tom případě vždy použiji suchý šampon. Jinak šampony a kondiciónéry často střídám, což pomáhá mým vlasům se méně mastit. Je mi podstatě jedno, který šampon a kondicionér z drogérie používám. Nejraději mám, ale značky Sioss, Garnier a Nivea a mám mezi nimi i své favority.

Krok 1
Nejprve nanesu šampon, potom masku, kterou nechám působit zhruba pět minut a po té až kondicionér. Adélce tento postup doporučila její kadeřnice a musím přiznat, že díky používání masky po nanesení šamponu, jsou mé vlasy znatelně hebčí a na pohled zdravější. Záleží, ale na tom, jaké masky používáte. Já doporučuji investovat do nějaké masky z kadeřnického salónu.
Šampon Garnier Fruction- Posilující šampon pro normální a rychle se mastící vlasy. Značku Garnier jsem si velice oblíbila a musím přiznat, že mě žádný jejich produkt ještě nikdy nezklamal, což platí i pro tento šamponu. Krásně voní a opravdu mám pocit, že se po něm vlasy méně mastí.
Kondicionér Nivea Diamond GlossKondicionér pro oslňující lesk. Já osobně šampony a kondicionéry často střídám, ale k tomuto kondicionéru se vždy ráda vracím. Nemá samozřejmě tak dobré účinky, jako by měl nějaký jiný kondicionér z kadeřnického salónu, ale za tu cenu za kterou je odvádí dobrou práci. Vlasy po něm sice nejsou tak oslnivě lesklé, jak píšou na obalu, ale zato jsou příjemně hebké.
Avon Advance TechniquesHydratační maska na vlasy pro velmi suché nebo poškozené vlasy. Musím říct, že mě zatím všechny vlasové produkty od Avonu celkem zklamaly…Nevšimla jsem si, že by tato maska zanechávala mé vlasy hebčí nebo hladčí. Možná jen nepatrně. Ale také si myslím, že když stojí kolem 80 Kč, tak po ní opravdu nemůžu čekat žádné zázraky. Příště investuji do nějaké lepší masky.

Krok 2:
Vlasy po umytí nechám asi půl hodiny až hodinu přirozeně schnout, něž je začnu fénovat. Ještě na mokré vlasy nanesu celkem 5 svých produktů - sérum pro roztřepené konečky, olejíček na suché vlasy, posilující kůru pro lámavé vlasy, kůru pro lesk a nakonec sprej pro ochranu před teplem v tomto pořadí. Vím, že je to celkem dost produktů, ale zjistila jsem, že to mé vlasy nijak nezatěžuje, naopak je to pomáhá velmi vyživovat.

Matrix - Repair Total Results - Break Fix – ELIXÍR- Tento regenerační elixír provádí hloubkovou rekonstrukci vlasů. Zaceluje jejich strukturu a chrání je před dalším lámáním. Už po prvním používání jsem viděla své konečky znatelně uhlazenější a na první pohled zdravější.
Syoss Heat Protect Styling Spray – Stylyngový sprej pro ochranu před teplem. Tento sprej  chrání vlasy proti poškození teplem při fénování. Já na své vlasy pokaždé používám nějaký sprej na ochranu před teplem a musím říct, že tento sprej vůbec není špatný.Opravdu mám pocit,že mi vlasy chrání, navíc jsou po něm vlasy mnohem hebčí. Je také cenově dostupný a dá se snadno sehnat, takže ho vřele doporučuji.
Syoss Instant Shine Trearmentkůra pro okamžitý lesk. Abych byla upřímná, nezaznamela jsem, že by tento produkt dělal na mých vlasech něco zázřačného.Že dodává lesk? Možná trochu, ale určitě to není nějak převratné. Možná až ho přestanu používat, uvidím na svých vlasech nějakou změnu, protože tak se většinou pozná, jestli daný produkt opravdu fungoval či ne.
Avon Advance TechniquesPosilující kůra pro lámavé a vyčerpané vlasy bez lesku. Mám pocit,že tento produkt malinko pomáhá vlasy lépe ročesávat, ale určitě to není ten nejlepší produkt na trhu.  
MoroccanOilOlejová kůra. Tento olejíček je úplně fantastický, pokud máte suché vlasy. Obsahuje silný a účinný arganový olej, který posiluje vlasy, dodá jim okamžitý lesk a vlasy vypadají na dotek hebké a zdravější. O tomto zázraku jsem se poprvé dozvěděla na youtube a musím říct, že jsem si ho okamžitě zamilovala, protože opravdu funguje a také krásně voní.

Krok 3:
Vlasy mám přirozeně vlnité, takže je vždy vyfoukám přes kulatý kartáč do rovna.

Krok 4:
Do suchých vlasů poté nanesu ještě dva produkty a to péči pro melírované vlasy a sprej pro kudrnaté vlasy, pokud vím, že si budu vlasy vlnit.
L`Oreal Elseve Nutrition & LumiereVyživující péče pro melírované vlasy.  Produkty  L`Oreal jsou pravděpodobně moje nejoblíbenější produkty z drogérie. Jsem s nimi vždy naprosto spokojená. Tento produkt vlasy vyživuje a nezatěžuje je.
Loréal Studio Line Hot Curl – Termofixační sprej pro kudrnaté a vlnité vlasy . Tento sprej používám pokaždé, když vím, že si budu dělat vlnité vlasy. Hodnotím ho na jedničku! Mám vyzkoušené ,že mi po něm vlny vyzdrží mnohem déle, než kdybych sprej před kudrnacením vlasů nepoužila. Doporučuji!

Krok 5:
Poslední dobou jsem si oblíbila své vlasy vlnit pomocí žehličky na vlasy. Momentálně používám žehličku od Babyliss a je to ta nejlepší žehlička jakou jsem kdy měla! A že já už jich měla (zničila) hodně. Nahřívá se extrémně rychle a zanechává vlasy hebké a leské. A díky spínačům na straně žehličky se s ní úplně perfektně dělají vlny. S jinými žehličkami jsem měla vždy problém, že jsem ji několikrát při používání vypla či snížila teploti.  S touto to však nehrozí.

Krok 6:
Po navlní ještě přestříkám vlasy lakem, aby mi účes déle vydržel. Nejsem nijak vysazená na jeden určitý lak, ale mám ráda laky od L`Oreal a Got2b.
Schwarzkopf Got2b big volume Hairpray – Lak na vlasy pro super objem. Tento lak mám krátce, ale už jsem si ho stihla oblíbit. Voní po žvýkačce, což je super. Výborně fixuje hlavně zo nejdůležitější – vlasy neslepuje .

Krok 7:
A tady je konečný výsledek:)


14 komentářů:

  1. Strašně moc ti to na poslední fotce sluší! :))
    A jinak používáme skoro stejné výrobky :)
    Tereza♥

    OdpovědětVymazat
  2. Hi!!! Thanks a lot for the comment & follow!!! Like your Blog too and happily following you back!!! xoxo

    www.rockandfrock.com

    OdpovědětVymazat
  3. Hezký článek,... já si tedy vlasy většinou nechávám volně uschnout abych je zbytečně nevysušovala fénem,... ale moc se mi líbí ty výrobky zaujaly mě

    Na mém blogu právě probíhá giveaway, třeba se budeš chtít ty a tvoje čtenářky zúčastnit :-)
    http://marketatrpisovska.blogspot.cz/2012/07/soutez.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji:) A tak to ti závidím, mě se moje vlasy hrozně nelíbí ,když je nechám volně uschnout:-D a děkuji za pozvání:)

      Vymazat
  4. Výrobky na vlasy od Avonu moc v oblibě nemám. Jediné , na co nedám dopustit, je jejich sérum na konečky vlasů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani já ne.A to sérum jsem taky zkoušela a byl to zatím ten nejlepší produkt od Avonu jaký jsem vyzkoušela:)

      Vymazat
  5. Já výrobky od Avonu moc nepoužívám, raději mám drogérkové nebo z lékárny :)

    OdpovědětVymazat
  6. Máš pěkné vlásky, tak je prosím moc nenič žehlením :(
    Zvu na giveaway ve spolupráci s Choies.com
    http://talktomymoustache.blogspot.cz/2012/09/prinasim-vam-novou-opravdu-skvelou.html#comment-form :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju a když já musím:-D ale, snažím se je šetřit, co nejvíc to jde:) a děkuju za pozvání:)

      Vymazat